Hocras
Marktinfo week 51 (geldig van maandag 18 t/m zaterdag 23 december)
Het wekelijkse nieuws over ontwikkelingen op de markt van aardappelen, groente en fruit.
Citrus
Limes zijn weer op een laag prijsniveau beland.

Hard fruit
Er is een beperkte voorraad goudreinettes en daardoor zijn de prijzen torenhoog.

Druiven
De prijs van de witte druiven is gedaald.

Groenten
De prijs van courgette is zakkende. De prijs van de Spaanse aubergines zit aardig in de lift. Er is minder aanbod van bloemkool uit Spanje dan de verwachte vraag, met een prijsstijging tot gevolg. De pepers worden duurder en ook van de peterselie, selderij en de roodlof wordt de prijs een fors stukje hoger. Door het koude weer in Spanje is het aanbod van spinazie zeer beperkt, hierdoor loopt de prijs op. Veldsla is zoals altijd rond de kerstdagen duur. Het aanbod neemt niet toe en de vraag stijgt explosief. Ook de prijs van wortels is de laatste week fors omhoog gegaan door een gigantische vraag vanuit heel Europa. De prijs van ijsbergsla, romana sla en little gem is een fors stuk hoger. Dit komt door de vorst en door de grote vraag i.v.m. de feestdagen. De markt van tomaten loopt op en er zijn alleen nog wat rode tomberrie tomaten verkrijgbaar. Er zijn weer ‘flower sprouts’ verkrijgbaar. Dit is een soort bloem van de spruit; heerlijk om te wokken.
 
Exoten
Er is weer Crosne verkrijgbaar. De prijs van kaki loopt op, doordat er veel is uitgevallen in Spanje door nachtvorst. De eerste lychee uit Madagaskar is weer binnen gekomen en de prijs is een heel stuk voordeliger. Er is een tekort aan verse vijgen, met een forse prijsstijging tot gevolg. De prijs van mango’s is iets voordeliger geworden. Ook sereh is wat goedkoper momenteel.

Hocras verkoopt uitsluitend aan bij de Kamer van Koophandel ingeschreven ondernemingen en instellingen die in het bezit zijn van een Hocras kooppas. Vraag naar de voorwaarden voor het verkrijgen van een kooppas of kijk op www.hocras.nl
 
Reageren
Hocras B.V. - Franse Kampweg 38, 1406 NW Bussum - (035) 69 79 777 - www.hocras.nl