Hocras
Marktinfo week 34 (geldig van maandag 21 augustus t/m zaterdag 26 augustus)
Het wekelijkse nieuws over ontwikkelingen op de markt van aardappelen, groente en fruit.
Citrus
De prijs van de perssinaasappelen van het zuidelijk halfrond blijven aan de hoge kant. Citroenen zakken in prijs.
 
Hard fruit
De Hollandse nieuwe peren zijn binnen, de eerste Triumph wordt aangeboden deze is goed van kwaliteit en smaak. De eerste nieuwe oogst van Elstar is weer beschikbaar.

Meloenen
De markt van meloenen is op zijn weg terug, langzaam maar zeker lopen de prijzen iets op. Door het warme weer in Zuid-Europa is de houdbaarheid van de meloenen iets beperkter. Watermeloenen trekken iets aan en de prijzen zullen wat gaan stijgen.

Exoten
De prijzen van avocado’s zijn stabiel. Mango’s zijn wat gezakt in prijs, vanuit Israël worden kwalitatief supermango’s ingevlogen tegen een betaalbare prijzen. De aanvoer van ananassen wordt wat minder hierdoor is er een lichte stijging in prijs. Het seizoen van vijgen uit Israël is afgelopen, we gaan over op Turkse vijgen waarbij de prijs zakt.

Zacht fruit
Kersen zullen na deze week niet meer leverbaar zijn. De aardbeien zijn goedkoper op het moment en de kwaliteit is perfect, de prijs zal stabiel blijven als het weer goed blijft. De markt van perziken en nectarines blijft stabiel in prijs en zijn makkelijk te verkrijgen. Rode bessen zijn op het moment moeilijk te verkrijgen.

Groenten
Wilde Spinazie blijft beperkt beschikbaar en is kwalitatief niet best. Bloemkool, broccoli en romanesco blijft goedkoop en is heerlijk van smaak. Alle pompoenen uit Frankrijk zijn weer verkrijgbaar, ook Afrikaanse pompoenen zijn nog op de markt en goed van kwaliteit. Aubergine, paprika, courgette en tomaten zullen volgende week iets stijgen in prijs. De nieuwe Hollandse koolraap is weer beschikbaar. Door de regen neemt de beschikbaarheid van snijbonen wat af.

Kruiden
Spaanse kruiden blijven minimaal beschikbaar, door de extreme hitte is de kwaliteit minder goed.

Paddenstoelen
Girolles zijn op het moment erg goedkoop.

Aardappelen en uien
De nieuwe aardappelen zijn over het algemeen een stuk makkelijker te verkrijgen.
Uien zijn volop beschikbaar.

Hocras verkoopt uitsluitend aan bij de Kamer van Koophandel ingeschreven ondernemingen en instellingen die in het bezit zijn van een Hocras kooppas. Vraag naar de voorwaarden voor het verkrijgen van een kooppas of kijk op www.hocras.nl
 
Reageren
Hocras B.V. - Franse Kampweg 38, 1406 NW Bussum - (035) 69 79 777 - www.hocras.nl